Mästarnas Mästare 2018

Söndagen den 14 oktober var det så dags för säsongens allra sista tävling, Mästarnas Mästare. Denna tävling är endast öppen för klubbmedlemmar som vunnit diplom som bäst placerade klubbmedlem i någon av våra tävlingar under säsongen. Den spelas som en poängbogey med Hcp hål 1-9 (kanonstart), där de 10 bästa resultaten går vidare till hål 10 för en shootout med spelformen slagspel med Hcp. På hål 10 slås en spelare ut så att endast 9 spelare fortsätter till hål 11. Vid lika resultat sker särskiljning med antingen puttning eller 1 slag chipning.

Vi hade 32 startande på de första 9 hålen och många följde med de sista 9 hålen som åskådare och bjöds på både fantastiskt höstväder och en spännande tävling med riktigt bra golf!

De 10 som gick vidare till shootout var:

Ricky Klasson
Mikael Wikander
Christina Malm
Johan Svensson
Helen Platt
Tommy Axelsson
Bengt Nilsson
Birgitta Jönsson
Anders Johansson
Nat Bengtsson

På hål 10 lämnade Anders Johansson, på hål 11 Bengt Nilsson, på hål 12 Christina Malm, på hål 13 Tommy Axelsson, på hål 14 Mikael Wikander, på hål 15 Nat Bengtsson och på hål 16 Birgitta Jönsson. På hål 17 slog samtliga 3 in och lade sig på green med birdiechans. Johan satte sin birdieput medan Helen och Ricky gjorde par. Detta innebar särspel mellan Helen och Ricky där Helen fick tacka för sig. Ricky och Johan gick vidare till hål 18. Det var jämn kamp in i det sista, men till slut kunde Ricky sätta sin putt och försvara sin fjolårstitel Mästarnas Mästare.

Stort grattis till årets Mästarnas Mästare Ricky Klasson!