Ängelholm Golf Academys kursverksamhet

 Här finner ni tider och priser på olika kurser. Om ni är en grupp på företaget eller ett kompisgäng som vill ha träning på annan tid så hör av er till mig så hittar vi på något lämpligt som passar er. Alla tider och info finner ni på hemsidan. Anmälningar till de olika kurserna görs direkt via Timecenter genom att klicka på "Boka Tid"-knappen eller per telefon eller mail!

 

 

 

_____________________________________________________

Närspelskurs

Missa inte chansen att få en riktig genomkörare av ditt närspel med ROBBAN.

Visste du som ”golfare” att närspelet är en av de absolut viktigaste nycklarna till en lägre score. Här kommer vi att fokusera på att förenkla och få en förståelse för närspelet. Givetvis får du bra övningar och tips med dig hem som du kan träna på.

Du kan anmäla dig direkt via Timecenter genom att klicka på knappen "Boka Tid" längre ner.

Kursdatum: 

13:00-15:00 Putt och Bunker

Pris:   495:-

Max antal: 8st

 

 

Kursdatum: 

10:00-12:00 Pitch och Chip

Pris:   495:-

Max antal: 8st

 

Balance Golf

Älskar du golf, precis som jag gör?

Drömmer du kanske om en ren bollträff varje gång eller önskar att golf var mer skonsamt så att du slapp smärta i t.ex. ryggen? Eller kanske vill du bara utveckla din golf lite mer och bli lite bättre än vad du är idag och få mer förståelse för golfrörelsen?

 

Balance Golf kurs - steg 1 Kroppen

I våra 7-veckorskurser här på Ängelholms GK hjälper jag dig till en mer skonsam, effektiv och kraftfull svingrörelse. Jag hjälper dig att hitta ditt recept för att få en ren bollträff, varje gång! Jag tror inte på tur, jag tror på att du kan hitta din unika svingrörelse och kommer engagerat att hjälpa dig tills du når detta! 

I Balance Golf kursprogram finns det flera steg som man kan gå. Det finns steg 1, steg 2, vidareutvecklingskurs samt steg 3 och steg 4. Om du inte har gått någon Balance Golf kurs tidigare ska du starta med att gå Steg 1 för att sedan kunna gå vidare med Steg 2 vid nästa kursstart. Steg 1 fokuserar på kroppen och dess rörelse under svingen. Eftersom det är första året som vi erbjuder Balance Golf kurser på Ängelholms GK så kommer vi i första hand att fokusera på steg 1 inför och under hösten och vintern säsongen. Önskar du sedan vidareutveckla dig efter detta kommer vi att starta igång fler kurser!

MER INFORMATION OM KURSEN:

Under kursens gång kommer du att få en genomgång av golfsvingens rörelse, från topp till tå. Kursen inleds och avslutas med en individuell mätning av din rörelse, bollflykt, slaglängd, bollträff och rakhet. Varför? Jo, jag vill att du ska kunna mäta din utveckling med Balance Golf.

Mellan dessa mätningar är varje träningstillfälle upplagt med 45 min svingträning, samt ca 30 min fysträning inomhus. Fysträningen är kopplad till din svingrörelse. Kursen består av 1,5 timmes träning/vecka i sammanlagt 7 veckor. Max antal deltagare är 6 personer/grupp.

ANMÄLAN: Du anmäler dig genom Ängelholms hemsida och klicka på boka lektion ( Timecenter ) Sök då Kurs: BalansGolf steg 1.

 


DATUM:

Grupp Steg 1        
         
Grupp Steg 1        
         
         
 Grupp steg 2        
         
 Grupp steg 2        
         

Reservation för att någon tid kan flyttas pga annat uppdrag eller utbildning

PRIS: 

1995 kr/person 

 

 

Kurstillfällen

Steg 1

Tillfälle 1-Individuell mätning och fotledens betydelse i svingen

Mätning av kroppens rörelsefrihet, slaglängd, rakhet, bollträff. Genomgång av veckorna och ditt mål med dessa 7 veckor. Hur får du en ren bollträff? Vad krävs för att du ska kunna repetera en ren bollträff? Vad är en skonsam svingrörelse? Hur kan du göra detta möjligt i din sving? Det är några av de frågor som vi vill ge dig svar på.
I golfen går vi igenom fötterna och upplever tryck under föttern samt känner och upplever skillnaderna.
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning första tillfället)

 Tillfälle 2

I golfträningen jobbar vi med att hitta din bäckenrotation och går igenom de olika krafterna som påverkar din golfsving.
I fysträningen arbetar vi med rotation med central balans och att vara stark genom hela svingrörelsen.

 Tillfälle 3 

I golfträningen går vi igenom knäledens betydelse i svingen.
I fysträningen fokuserar vi på upplevelse, noggrannhet, uthållighet.

 Tillfälle 4  

I golfträningen fokuserar vi på länd- och bröstrygg, samt nacken.
I fysträningen jobbar vi med explosivitet med central balans, hur vi använder kroppen så effektivt och kraftfullt som möjligt.

 Tillfälle 5 

I golfträningen fokuserar vi på axlar, samt ökad rotationshastighet.
I fysträningen kör vi en 10*10 övning med fokus på uthållighet.

 Tillfälle 6 

I golfträningen fokuserar vi på handled och armbågsled och hur vi överför kraften från kroppen till klubban.  
I fysträningen jobbar vi vidare med rotation i central balans för att använd kroppen effektivt.

 Tillfälle 7-Individuell mätning 

Vi avslutare med samma mätning som vid tillfälle 1 och du får se din utveckling på 7 veckor!
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning sista gången).

 

Steg 2

Steg 2 är bra för eleven som gått steg 1 – eftersom en ren bollträff blir enklare när klubban blir lättare i svingrörelsen vilket vi går igenom i steg 2 och det är lättare att bygga vidare med steg 2 när eleven gått steg 1.

I denna kurs utvecklar eleven, ihop med andra kursdeltagare, sin svingrörelse tillsammans med sin Balance Golf-utvecklare. Denne ska alltid bidra med ett starkt engagemang för att eleven skall nå sitt uppsatta mål. Detta är därför en resa som elev och utvecklare gör tillsammans, vilket är en av Balance Golfs framgångsfaktorer! 

Kursen börjar och slutar med en screening (individuell mätning) på elevens Svingspår, klubbans infallsvinkel, bladets position (kolla riktningen på bladet), smash factor, klubbhastighet och bollhastighet. Allt i mån av att mäta dennes utveckling i Balance Golf. Mellan dessa mätningar är varje tillfälles program upplagt med 45 min svingträning i och utanför studion samt 30 min fysträning inomhus, vilken den sistnämnda är kopplad till elevernas svingrörelse. 

Kursen består av 7 veckor med 1,5 timmes träning per vecka. Varje grupp har max antal 8 pers

ANMÄLAN: Du anmäler dig genom Ängelholms hemsida och klicka på boka lektion ( Timecenter ) Sök då Kurs: BalansGolf steg 2

 

Pris 1995kr

 

Välkomna!

Robban

robert.lofqvist@telia.com

Mobil: 0708-58 40 81

 

 

 

_____________________________________________________

Medlemsträning

Medlemsträning riktar sig till dig som är 22år eller äldre och medlem i Ängelholms GK. Varje grupp tränar en gång i veckan under 6 veckor med olika teman varje vecka. 

Du kan anmäla dig direkt via Timecenter genom att klicka på knappen "Boka Tid" längre ner. 

Kursdatum:

                

Pris:   995 kr

Max antal: 8st/ grupp

 

_____________________________________________________

Hcp 36 +

Detta är en specialdesignad kurs för dig som har hcp 36+. Vi kommer att fokusera på närspelet och grunderna i svingen. Du kan anmäla dig direkt via Timecenter genom att klicka på knappen "Boka Tid" längre ner.

Kursupplägg:     2 timmar vid 3 tillfällen

Kursdatum:

Pris:     850kr

Max antal  8st     

 

____________________________________________________
Nybörjarkurser

Tanken med Nybörjarkursen är att alla som går kursen ska gå ned till hcp 36
inom en snar framtid. Kurser ordnas kontinuerligt under säsongen. Du behöver
inte ha några förkunskaper om golf för att gå en nybörjarutbildning.
Pris: Senior 2795:- Inkluderar medlemskap och spelrätt i klubben.

Kursmaterial, Övningsbollar och låneklubbor ingår i kursen!
Kursstart : Löpande under hela säsongen!

 

Välkommen

Robert Löfqvist
0708-584081

robert.lofqvist@telia.com