Balance Golf

ÄNGELHOLMS GOLFKLUBB är ett Balance Golf Center, vad innebär det?

Vi erbjuder dig som medlem och golfare ett innovativt kursutbud för träning både i grupp och privat & samarbete vad gäller greenfee utifrån Balance Golf konceptet.

Vad är Balance Golf?

 ”Stort hjärta, succé tillsammans, helhet, glädje och framkant är Balance Golf värdegrunder.”

Balance Golf är ett träningskoncept som är i framkant vad gäller golfutveckling och har de senaste åren växt till totalt 13 centers i Sverige och 25 tränare. Vi är ett av dessa. 

 Succé tillsammans

Alla Balance Golf Centers bildar ett nätverk som består av golfutvecklare, klubbutvecklare, klubbchefer och specialister som träffas under ett antal tillfällen under året för utbildning. Tillsammans kan vi vara i framkant inom många områden som rör en golfklubb och det gör att vi här på Ängelholms Golfklubb utvecklas i rätt riktning och kan på det sättet ge dig som golfare en bättre golf, mer glädje och spela golf hela livet.

Läs mer om Balance Golf på www.balancegolf.se

 - Vad innebär Balance Golf för dig som golfare på Ängelholms Golfklubb?

https://www.youtube.com/watch?v=c0i8jBke79w

 Filosofin bygger på att varje golfspelare är unik och därför arbetar golfutvecklaren med att individanpassa träningen så att den passar för just DIG. Det gör att du som golfare lär dig snabbare, enklare och mer skonsamt. 

Varmt välkommen att erfara nya härliga golfupplevelser!

Greenfeesamarbete ”Tillsammans” i Balance Golf

Besök ett annat Balance Golf Center under säsongen 2021 och spela till det fina samarbetspriset klubbarna emellan.  Som medlem* i en av golfklubbarna nedan får du under säsongen spela enligt följande greenfee:

Senior:25% rabatt av ordinarie greenfeepris*

Junior:100:-

 *Erbjudandet gäller under 2021 för dig som har ett fullt betalande medlemskap med undantag för helger och helgdagar mellan klockan 09.00-12.00

Samarbetet gäller mellan följande klubbar:

Borås Gk
Chalmers Gk
Finspångs Gk
Idrefjällens Gk
Lundsbrunn Gk 
Lysegårdens Gk
Nässjö Gk
Oskarshamns Gk
Ringenäs Gk
Ronneby Gk
Sankt Jörgen Park
Trummenäs Gk
Åre Gk
Ängelholms Gk

 

Golfutvecklare Ängelholms Golfklubb

Alla kan lära sig att spela bra golf och med en riktigt bra golftränare går det ännu bättre! 

Robert Löfqvist heter jag och golf har varit min stora passion sedan jag var 6 år. Jag har spelat som proffs i 11 år, spelat på flera olika tourer och arbetar även som coach till några duktiga tourspelare. 

I år är jag inne på mitt 6:e år som tränare/pro på Ängelholms GK och trivs mycket bra på klubben. Tidigare har jag bland annat arbetat på Bjäre GK, Skogaby GK, Rya GK och Örestads GK. Jag arbetar med klubbmärket Ping, som Custom fitting expert och jag driver även Golfshopen på klubben.

Golf är så mycket mer än att bara svinga en golfklubba och jag arbetar med varje golfare utifrån dina egna förutsättningar och mål. Under dina lektioner med mig får du även ofta tips kring mental träning, rörlighet och utrustning. 

För att boka lektioner, paket och olika kursprogram går du som vanligt till hemsidan. Har du frågor kan du prata med mig på plats eller bara höra av dig. Boka det som passar just dig! 

Nu ser vi fram emot en fantastisk säsong med kurser, golfskolor och roliga event. Håll utkik på mina sociala medier så missar du inget! 

Vad betyder Balance Golf för dig?

Balance Golf har givit mig de verktyg jag behöver för att ta kunna ta hand om medlemmar och gäster på ett individ anpassat sätt där helheten sätts i fokus.  Att vara en del av Balance Golf och att få vara med och utveckla golfen på ett unikt sätt med otroligt duktiga tränare/utvecklare och människor gör att mitt jobb blir ännu roligare!

Vilka styrkor har du som tränare?

Alla kan lära sig att spela bra golf och med en riktigt bra golftränare går det ännu bättre! 

Min styrka som tränare är att motivera och inspirera elever till utveckling genom glädje och att göra spelet enkelt. För mig är Golf så mycket mer än att bara svinga en golfklubba. Jag arbetar med varje golfare utifrån dina egna förutsättningar och mål. Under dina lektioner med mig får du även tips kring mental träning, rörlighet och utrustning.

Välkommen att höra av dig till mig. 

 

Robert Löfqvist 

PGA Club Professional

lofqvistgolfacademy@gmail.com  0708 584081

Älskar du golf, precis som jag gör?

Drömmer du kanske om en ren bollträff varje gång eller önskar att golf var mer skonsamt så att du slapp smärta i t.ex. ryggen? Eller kanske vill du bara utveckla din golf lite mer och bli lite bättre än vad du är idag och få mer förståelse för golfrörelsen?

Balance Golf kurs -

Steg 1 Kroppen

I våra 7-veckorskurser här på Ängelholms GK hjälper jag dig till en mer skonsam, effektiv och kraftfull svingrörelse. Jag hjälper dig att hitta ditt recept för att få en ren bollträff, varje gång! Jag tror inte på tur, jag tror på att du kan hitta din unika svingrörelse och kommer engagerat att hjälpa dig tills du når detta! 

I Balance Golf kursprogram finns det flera steg som man kan gå. Det finns steg 1, steg 2, vidareutvecklingskurs samt steg 3 och steg 4. Om du inte har gått någon Balance Golf kurs tidigare ska du starta med att gå Steg 1 för att sedan kunna gå vidare med Steg 2 vid nästa kursstart. Steg 1 fokuserar på kroppen och dess rörelse under svingen. Eftersom det är första året som vi erbjuder Balance Golf kurser på Ängelholms GK så kommer vi i första hand att fokusera på steg 1 inför och under hösten och vintern säsongen. Önskar du sedan vidareutveckla dig efter detta kommer vi att starta igång fler kurser!

MER INFORMATION OM KURSEN:

Under kursens gång kommer du att få en genomgång av golfsvingens rörelse, från topp till tå. Kursen inleds och avslutas med en individuell mätning av din rörelse, bollflykt, slaglängd, bollträff och rakhet. Varför? Jo, jag vill att du ska kunna mäta din utveckling med Balance Golf.

Mellan dessa mätningar är varje träningstillfälle upplagt med 45 min svingträning, samt ca 30 min fysträning inomhus. Fysträningen är kopplad till din svingrörelse. Kursen består av 1,5 timmes träning/vecka i sammanlagt 7 veckor. Max antal deltagare är 6 personer/grupp.

Tillfälle 1-Individuell mätning och fotledens betydelse i svingen

Mätning av kroppens rörelsefrihet, slaglängd, rakhet, bollträff. Genomgång av veckorna och ditt mål med dessa 7 veckor. Hur får du en ren bollträff? Vad krävs för att du ska kunna repetera en ren bollträff? Vad är en skonsam svingrörelse? Hur kan du göra detta möjligt i din sving? Det är några av de frågor som vi vill ge dig svar på.
I golfen går vi igenom fötterna och upplever tryck under föttern samt känner och upplever skillnaderna.
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning första tillfället)

 Tillfälle 2

I golfträningen jobbar vi med att hitta din bäckenrotation och går igenom de olika krafterna som påverkar din golfsving.
I fysträningen arbetar vi med rotation med central balans och att vara stark genom hela svingrörelsen.

 Tillfälle 3

I golfträningen går vi igenom knäledens betydelse i svingen.
I fysträningen fokuserar vi på upplevelse, noggrannhet, uthållighet.

 Tillfälle 4 

I golfträningen fokuserar vi på länd- och bröstrygg, samt nacken.
I fysträningen jobbar vi med explosivitet med central balans, hur vi använder kroppen så effektivt och kraftfullt som möjligt.

 Tillfälle 5

I golfträningen fokuserar vi på axlar, samt ökad rotationshastighet.
I fysträningen kör vi en 10*10 övning med fokus på uthållighet.

 Tillfälle 6

I golfträningen fokuserar vi på handled och armbågsled och hur vi överför kraften från kroppen till klubban.  
I fysträningen jobbar vi vidare med rotation i central balans för att använd kroppen effektivt.

 Tillfälle 7-Individuell mätning

Vi avslutare med samma mätning som vid tillfälle 1 och du får se din utveckling på 7 veckor!
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning sista gången).

 

ANMÄLAN: 
Du anmäler dig genom Ängelholms hemsida och klicka på boka lektion ( Timecenter ) Sök då Kurs: BalansGolf steg 1

Aktuella datum för kursstarter hittar ni under "Kursprogram"


PRIS: 

1995 kr/person 

 

 

Steg 2

Steg 2 är bra för eleven som gått steg 1 – eftersom en ren bollträff blir enklare när klubban blir lättare i svingrörelsen vilket vi går igenom i steg 2 och det är lättare att bygga vidare med steg 2 när eleven gått steg 1.

I denna kurs utvecklar eleven, ihop med andra kursdeltagare, sin svingrörelse tillsammans med sin Balance Golf-utvecklare. Denne ska alltid bidra med ett starkt engagemang för att eleven skall nå sitt uppsatta mål. Detta är därför en resa som elev och utvecklare gör tillsammans, vilket är en av Balance Golfs framgångsfaktorer! 

Kursen börjar och slutar med en screening (individuell mätning) på elevens Svingspår, klubbans infallsvinkel, bladets position (kolla riktningen på bladet), smash factor, klubbhastighet och bollhastighet. Allt i mån av att mäta dennes utveckling i Balance Golf. Mellan dessa mätningar är varje tillfälles program upplagt med 45 min svingträning i och utanför studion samt 30 min fysträning inomhus, vilken den sistnämnda är kopplad till elevernas svingrörelse. 

Kursen består av 7 veckor med 1,5 timmes träning per vecka. Varje grupp har max antal 8 pers

ANMÄLAN: 
Du anmäler dig genom Ängelholms hemsida och klicka på boka lektion ( Timecenter ) Sök då Kurs: BalansGolf steg 2

Aktuella datum för kursstarter hittar ni under "Kursprogram"

Pris 1995kr

 

Välkomna!

Robban

lofqvistgolfacademy@gmail.com

Mobil: 0708-58 40 81