Balance Golf

Ängelholms GK är nu ett Balance Golf Center!

Vi ser fram emot att göra er till bättre golfare med en sving byggd utifrån din kropps förutsättningar!

Vi vill att alla golfare ska kunna utöva golfsporten under hela sin livstid utan att få skador.

Läs mer om Balance Golf, klicka här:

Se bilder från invigningen och videon med Robban där han berättar om sin syn på Balance Golf.

Älskar du golf, precis som jag gör?

Drömmer du kanske om en ren bollträff varje gång eller önskar att golf var mer skonsamt så att du slapp smärta i t.ex. ryggen? Eller kanske vill du bara utveckla din golf lite mer och bli lite bättre än vad du är idag och få mer förståelse för golfrörelsen?

Balance Golf kurs - steg 1 Kroppen

I våra 7-veckorskurser här på Ängelholms GK hjälper jag dig till en mer skonsam, effektiv och kraftfull svingrörelse. Jag hjälper dig att hitta ditt recept för att få en ren bollträff, varje gång! Jag tror inte på tur, jag tror på att du kan hitta din unika svingrörelse och kommer engagerat att hjälpa dig tills du når detta!

I Balance Golf kursprogram finns det flera steg som man kan gå. Det finns steg 1, steg 2, vidareutvecklingskurs samt steg 3 och steg 4. Om du inte har gått någon Balance Golf kurs tidigare ska du starta med att gå Steg 1 för att sedan kunna gå vidare med Steg 2 vid nästa kursstart. Steg 1 fokuserar på kroppen och dess rörelse under svingen. Eftersom det är första året som vi erbjuder Balance Golf kurser på Ängelholms GK så kommer vi i första hand att fokusera på steg 1 inför och under hösten och vintern säsongen. Önskar du sedan vidareutveckla dig efter detta kommer vi att starta igång fler kurser!

MER INFORMATION OM KURSEN:

Under kursens gång kommer du att få en genomgång av golfsvingens rörelse, från topp till tå. Kursen inleds och avslutas med en individuell mätning av din rörelse, bollflykt, slaglängd, bollträff och rakhet. Varför? Jo, jag vill att du ska kunna mäta din utveckling med Balance Golf.

Mellan dessa mätningar är varje träningstillfälle upplagt med 45 min svingträning, samt ca 30 min fysträning inomhus. Fysträningen är kopplad till din svingrörelse. Kursen består av 1,5 timmes träning/vecka i sammanlagt 7 veckor. Max antal deltagare är 6 personer/grupp.

ANMÄLAN:
Du anmäler dig genom Ängelholms hemsida och klicka på boka lektion ( Timecenter ) Sök då Kurs: BalansGolf steg 1

DATUM:

Grupp Måndagar med start den 8/10 15:30-17:00 Fullbokad

Grupp Måndagar med start den 8/10 17:30-19:00 Fullbokad

Grupp Tisdagar med start den 9/10 11:00-12:30

Tisdagar med start den 9/10 15:30-17:00 Fullbokad

Grupp Tisdagar med start den 9/10 17:30-19:00 Fullbokad

Grupp Lördagar med start den 13/10 10:00-11:30

Reservation för att någon tid kan flyttas pga annat uppdrag eller utbildning

PRIS:

1995 kr/person

Kurstillfällen

Tillfälle 1-Individuell mätning och fotledens betydelse i svingen

Mätning av kroppens rörelsefrihet, slaglängd, rakhet, bollträff. Genomgång av veckorna och ditt mål med dessa 7 veckor. Hur får du en ren bollträff? Vad krävs för att du ska kunna repetera en ren bollträff? Vad är en skonsam svingrörelse? Hur kan du göra detta möjligt i din sving? Det är några av de frågor som vi vill ge dig svar på.
I golfen går vi igenom fötterna och upplever tryck under föttern samt känner och upplever skillnaderna.
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning första tillfället)

Tillfälle 2

I golfträningen jobbar vi med att hitta din bäckenrotation och går igenom de olika krafterna som påverkar din golfsving.
I fysträningen arbetar vi med rotation med central balans och att vara stark genom hela svingrörelsen.

Tillfälle 3

I golfträningen går vi igenom knäledens betydelse i svingen.
I fysträningen fokuserar vi på upplevelse, noggrannhet, uthållighet.

Tillfälle 4

I golfträningen fokuserar vi på länd- och bröstrygg, samt nacken.
I fysträningen jobbar vi med explosivitet med central balans, hur vi använder kroppen så effektivt och kraftfullt som möjligt.

Tillfälle 5

I golfträningen fokuserar vi på axlar, samt ökad rotationshastighet.
I fysträningen kör vi en 10*10 övning med fokus på uthållighet.

Tillfälle 6

I golfträningen fokuserar vi på handled och armbågsled och hur vi överför kraften från kroppen till klubban.
I fysträningen jobbar vi vidare med rotation i central balans för att använd kroppen effektivt.

Tillfälle 7-Individuell mätning

Vi avslutare med samma mätning som vid tillfälle 1 och du får se din utveckling på 7 veckor!
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning. Inga fyskläder behövs då det ej är fysträning sista gången).

Välkomna!

Robban