Pro och Shop

Robert Löfqvist

Jag heter Robert Löfqvist och är tränare på Ängelholms GK. Jag är född och uppvuxen i Gävle där jag började spela golf när jag var 6år och bor numera i Helsingborg.

Jag har tidigare jobbat som instruktör på Bjäre GK och innan dess har jag arbetat som Golftränare på Skogaby GK, Rya GK och Örestads GK. Jag jobbar även som coach till tourspelare ute på olika tourer.

Jag har spelat som professionell golfspelare i 11 år på olika tourer, mesta dels på den svenska touren och Challenge touren. Har försökt vid tre tillfällen att kvala till Europa touren.

Min filosofi är att med rätt grunder kan alla lära sig att spela golf. Jag försöker arbeta med varje golfare utifrån den egna förutsättningen, vilja och mål.

Golf är mycket mer än att svinga en golfklubba. Några andra faktorer som jag tycker har stor betydelse för att spela golf är mental inställning, rörlighet, utrustning men viktigast är att ha kul.

Alla behöver vi ibland hjälp med våran golf så därför kommer det att finnas lektion och kursprogram som passar alla.

Jag har också jobbat med klubbmärket Ping som Custom fitting expert och jag driver även shopen på klubben.

Tränare/pro på Ängelholms GK

Robert Löfqvist