E Golfaren

Ordförande har ordet

Louise Friberg

Under sommarperioden har vi i styrelsen haft en rekryteringsprocess igång att hitta klubbens nästa ledare och utvecklare nu när Per går i pension och blir heltidsgolfare. Det har varit ett stort intresse där det funnits diverse bakgrunder och erfarenheter från de som ansökt. Det har varit ett bra urval där alla brinner för golf och har varit nyfikna på nästa steg i resan som Ängelholms GK har framför sig.

Vi är glada att äntligen kunna presentera Louise Friberg som ny klubbledare på Ängelholms GK.

Louise började spela golf som 9-åring på Rya Golfklubb och har intensivt fått uppleva många delar av golfen, och dess utveckling, på nära håll. Utrustning, banor, tävlingar, klubbformer och service är några av de delar som hon har korsat vägar med. Hon är kanske främst känd för att ha spelat under 12 år på världens största damtour, LPGA, där hon har besökt några av de bästa banorna och anläggningarna i världen.

Sedan 2015 arbetar Louise som Sportchef på Rya Golfklubb med ansvar för stora delar av den ideella arbetskraften och utveckling av verksamheten. Hennes arbetsuppgifter inkluderar till stor del projektledning och således samarbete med både sponsorer, ideella samt anställda.

Louise tar med sig ett stort nätverk inom och utanför golfsverige och har gått SGFs Klubbchefsutbildning 2016 – 2018 på IHM Business School, Göteborg. Med sin positiva drivkraft och målinriktade syn på livet kommer Louise att börja på klubben den 2e oktober med fokus på hur klubben kan öka sina intäkter och utveckla banan samt profilera klubbens varumärke som en av Nordvästra Skånes bästa golfanläggningar och medlemsklubb.

Som Per redan har informerat om kommer vi att se honom kvar under en kort period framöver för att stötta Christel och göra en överlämning till Louise när hon är på plats.

Vi i styrelsen ser fram emot att bygga vidare på det som Per och klubben redan har åstadkommit de senaste åren. Vi vill hjärtligt tacka Per för sin tid på Ängelholm och vi hoppas att så många som möjligt kommer förbi imorgon på en god fika kl 14:00 på klubbhuset.

Helen Platt